Leren (Leren)

De belangrijkste taak van het onderwijs is het overbrengen van kennis.
Dagelijks doen leerkrachten hun uiterste best om dit zo effectief mogelijk te doen. Toch wordt er in de praktijk nauwelijks rekening gehouden met HOE leerlingen leren.

Door de inzet van onze Leren (Leren) producten leren leerlingen en docenten wat voor een ieder optimaal werkt. Leren wordt zo leuker, makkelijker en veel efficiënter.

Sporten met je hoofd, denken in beweging
Specialist in integreren van bewegen, leren en presteren

Het Concept

Effectiever leren

Met het aanbieden van een Persoonlijke Toolbox en algemene leer­strategieën worden de voorwaarden gecreëerd om
effectiever te leren.

CONCEPT_LerenLeren_540x240px_01
Het brein en beweging

De wetenschap is er steeds meer van overtuigd dat bewegen de werking van de hersenen stimuleert. Beweging vormt daarom een essentieel onderdeel van de methode en de lessen.

Hoe het werkt

Alle leerlingen krijgen een Persoonlijke Toolbox met daarin aanwijzingen die optimaal leerrendement opleveren.

CONCEPT_LerenLeren_540x240px_02
PRAKTISCH

De Leren (Leren) methode is bestemd voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. Ook kunnen we meedenken over de overgang naar groep 3.

Effecten

De Persoonlijke Toolbox geeft handvatten om makkelijker te leren bij les krijgen, zelfstandig werken en samenwerken. De Brein-Wijze Leren (Leren)-methode vormt een uitstekende voorbereiding op het vervolgonderwijs.

CONCEPT_LerenLeren_540x240px_03
EFFECTEN

De eerste Move a-Head module zag het licht in 2009 en jaarlijks groeit het aantal scholen dat voor de Move a-Head aanpak kiest explosief. De belangrijkste reden? Alle betrokkenen ervaren succes!

CONCEPT_LerenLeren_540x240px_05

Effectiever leren

n praktijk presteren kinderen vaak minder goed dan mogelijk is op basis van hun potentie. De aandacht voor effectieve instructie en handelingsgericht werken zijn vooral gericht op het verbeteren van de vaardigheden van de leerkracht.

Move a-Head maakt de leerling mede verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Leren Leren hoort daarbij. Met het aanbieden van een Persoonlijke Toolbox en algemene leer­strategieën worden de voorwaarden gecreëerd om effectiever te leren.

Door de inzet van het Move a-Head instructiemodel in combinatie met de Persoonlijke Toolbox is individuele begeleiding mogelijk. De docent krijgt handvatten om het rendement van de aanbieding te vergroten.

Het brein en beweging

De kennis over de werking van de hersenen maakt een enorme ontwikkeling door. Bij de module Leren Leren zetten we deze kennis in om kinderen en leerkrachten bewust te maken van
de mogelijkheden van het brein. De wetenschap is er steeds meer van overtuigd dat bewegen de werking van de hersenen stimuleert. De slogan van Move a-Head ‘Sporten met je hoofd, denken in beweging’ sluit dus naadloos aan bij de uitkomst van recente onderzoeken die bewijzen dat bewegen een
positief effect heeft op het leren. Beweging vormt daarom een essentieel onderdeel van de methode en de lessen.

Video afspelen