Workshop

Lesgeven met Breinkennis

Lesgeven combineren met elementen die het (aan)leren makkelijker, sneller en beter maken?

Leerkrachten willen het beste voor hun leerlingen. Hun beste lessen draaien. Maar hoe maak je het aanleren, leren en onthouden makkelijker, sneller en beter?

Tijdens de workshop geven wij eerst aan wat wij onder leren leren verstaan en dat dit binnen alle groepen toepasbaar is. Vervolgens geven we op basis van Breinkennis suggesties en tools die de volgende schooldag direct toepasbaar zijn. We laten zien dat deze naadloos verwerkt kunnen worden in de stappen van het EDI model of de Kunst van het Lesgeven. Haalbaar en behapbaar dus! Na de workshop zal er nog een reflectie moment zijn om een en ander aan te scherpen.

O ja, terwijl de leerkracht de elementen verweeft in de lessen, krijgen de leerlingen op hetzelfde moment manieren aangereikt waarmee ze leren leren!

Verdiepen/vervolg

De Workshop is een onderdeel van de Methode BreinWijze, waarin met allerlei elementen het aanleren en leren makkelijker, sneller, beter en ook leuker wordt gemaakt. Daarin wordt niet alleen gekeken wat het brein fijn vindt, maar is een optimale afstemming van brein en lijf ook een belangrijk uitgangspunt. Wat we aanpakken? We werken aan de ontwikkelingsvoorwaarden om uberhaupt tot leren te komen in Groep 1/2 tot aan het voorbereiden van Groep 8 voor de overgang naar het VO.

Neem contact met ons op!

Contact met ons op via 010-2182592 of vraag verdere informatie aan via info@move-a-head.nl. Samen met de school en de leerkrachten werken wij graag aan een fundament voor optimaal leren en presteren!

Praktische info

Gerelateerde producten en workshops:

Een goed gevoel bij Move a-Head?

Maak kennis met ons en één van onze producten. Ze zijn namelijk standalone te doen. De perfecte manier om Move a-Head uit te proberen!

Doe de 1+1=3 Veilige groep als interventie!
Kies voor onze Senso-Motorische Sportdag!
Lesgeven met Breinkennis