Hoe kunnen we het leren versnellen? Goed lesgeven is één. Maar hoeveel aandacht is er bij u om het aanleren zo brein-vriendelijk mogelijk te maken? En wat leren we de kinderen over het leren?

De Move a-Head BreinWijze methode leert!

Wij willen leerkrachten helpen om Brein-vriendelijk les te geven.
Wij willen leerlingen helpen om makkelijker, beter, sneller en leuker te kunnen leren en presteren.

Met EDI en de Kunst van het Lesgeven bijvoorbeeld besteden we veel aandacht hoe we goede lessen geven. Een aanvullende vraag is of we daarnaast rekening houden met hoe het brein zich ontwikkelt en werkt. Wat kunnen we doen om het aanleren zo brein-vriendelijk mogelijk te maken, zodat de leerlingen op meest makkelijke manier kunnen leren. En wat leren we de leerlingen over het leren, zodat ze goed voorbereid zijn om op het VO de regie zelf te kunnen nemen?

Om tot leren te kunnen komen moeten bepaalde ontwikkelingsvoorwaarden aanwezig zijn. In groep 1/2 besteden we hier de meeste tijd en aandacht aan. In groep 3 en 4 gaan we aan de slag met leervoorwaarden voor de basisvakken. In de hogere groepen ligt de nadruk leer- en onthoudvaardigheden aan bod en in groep 7 en groep 8 werken toe naar de voorbereiding op het zelf leren op VO.

Eén van de belangrijkste uitgangspunt bij het maken van onze producten is rekening houden met de leerkrachten. Ook Brein-Wijze is zo opgezet dat het haalbaar, behapbaar, herkenbaar en praktisch is. Het is niet ‘iets erbij’, maar alles wordt geïntegreerd in (de stappen van) het lesgeven.

De Move a-Head Methode BreinWijze geeft allerlei handvatten. Dat doen we niet zomaar. We doen dit op basis van de Move a-Head filosofie: leren doe je met je Brein én Lijf! We brengen bewegen, leren en presteren samen. We zijn dus al sinds 2008 bezig met Bewegend leren! De methode wordt daarmee vernieuwend en uniek.

Het resultaat is van het toepassen van Brein-Wijze is dat leerlingen de overgang van groep 2 naar 3 en van 4 naar 5 makkelijker maken en daarmee een betere start kunnen maken met de leervakken in groep 5. In groep 8 zijn de leerlingen uiteindelijk beter voorbereid op de overgang naar het leren op VO. Leerkrachten krijgen daarnaast handvatten om effectiever les te geven. Kortom, we creëren dé voorwaarden voor een betere leeropbrengst.

Op zoek naar een schoolbrede methode en een leerlijn om het aanleren en leren zelf te verbeteren met een aantal unieke en onderscheidende elementen? Dan is onze methode Brein-Wijze een goede keuze!

Aanvulling of Starten

De methode BreinWijze kan worden aangevuld met bijvoorbeeld een module speciaal voor de PLUSklas/Hoogbegaafden groep . U wilt ook een gedragselement toevoegen? Doe onze RVV module om de veiligheid te creëren om tot leren te kunnen (laten) komen. U wilt niet meteen met de gehele methode starten? De methode is opgedeeld in modules. Vraag naar aanvullende informatie als u interesse heeft!

Neem contact met me op

Contact met ons op via 010-2182592 of vraag verdere informatie aan via info@move-a-head.nl. Samen met de school en de leerkrachten werken wij graag aan een fundament voor optimaal leren en presteren!

Praktische info

Gerelateerde producten en workshops:

Een goed gevoel bij Move a-Head?

Maak kennis met ons en één van onze producten. Ze zijn namelijk standalone te doen. De perfecte manier om Move a-Head uit te proberen!

Doe de 1+1=3 Veilige groep als interventie!
Kies voor onze Senso-Motorische Sportdag!
Lesgeven met Breinkennis