Op zoek naar een reeks lessen die Groep 8 voorbereid op het leren in het Voorgezet Onderwijs?

Studerend leren voor Groep 8!

Er komt veel kijken bij de overgang van basisschool naar het Voortgezet Onderwijs, dit weten we natuurlijk allemaal. Minder persoonlijke begeleiding van de docenten en zelf verantwoordelijk voor het leren, bijvoorbeeld.

Maar hoe bereid je leerlingen nu goed voor? Met onze voorbereidend Studerend leren voor Groep 8 geven we de leerlingen alvast een goede start!

Met kennis en begrip van het brein verhogen we de motivatie voor het leren en kunnen we technieken behandelen en laten inzetten om het leren makkelijker, fijner, leuker en misschien wel sneller te maken. Daarnaast is de bereidheid om het huiswerk te plannen groter, want ze weten wat het brein fijn vindt!

In de lessen die erop volgen komen weetjes over het brein weer terug. Daaraan worden telkens de (leren) leren onderwerpen gekoppeld. Door gebruik te maken van onthoudtechnieken en gespreid leren proberen we de automatisering van wat we aanbieden zo optimaal mogelijk te maken.

Het resultaat is dat de leerlingen na de lessen dan ook met een ‘toolbox’ vol praktische kennis en technieken op weg gaan naar het voortgezet onderwijs; Klaar om het zelf te doen!

Aanvulling

De module Studerend leren is een onderdeel van de methode BreinWijze die voor de leerlingen geheel in het teken staat van makkelijker, beter, sneller en leuker kunnen leren en presteren. En voor de leerkrachten om effectiever en efficiënter te kunnen lesgeven. Ook voor de Hoogbegaafden hebben we een speciale module.
U wilt ook een gedragselement toevoegen? Doe onze RVV module om de veiligheid te creëren om tot leren te kunnen (laten) komen.

Neem contact met me op

Contact met ons op via 010-2182592 of vraag verdere informatie aan via info@move-a-head.nl. Samen met de school en de leerkrachten werken wij graag aan een fundament voor optimaal leren en presteren!

Praktische info

Gerelateerde producten en workshops:

Een goed gevoel bij Move a-Head?

Maak kennis met ons en één van onze producten. Ze zijn namelijk standalone te doen. De perfecte manier om Move a-Head uit te proberen!

Doe de 1+1=3 Veilige groep als interventie!
Kies voor onze Senso-Motorische Sportdag!
Lesgeven met Breinkennis