Gedrag

Primair Onderwijs Product

Alles wat jullie al doen makkelijk aanvullen tot een complete aanpak?

Les 1.1 voor groep 5: Burgerschap Democratie Kinderrechten

Les 1.1 - Groep 5
Burgerschap Democratie - Kinderrechten

BRGRSCHP_884x442

Methode Burgerschap

Invulling van burgerschap

Vaak krijgen we op basisscholen de reactie als we het thema burgerschap noemen: “we doen er al heel veel aan” én “we zoeken naar iets eenvoudigs om het tot een geheel te maken”. Daar hebben we op ingespeeld. Met de focus op de belangrijke onderwerpen, zoals die door de overheid worden aangegeven hebben we de Move a-Head methode Burgerschap samengesteld. Nog sterker wordt de methode in combinatie met onze sociaal-emotionele methode 1+1=3. Alles om op een eenvoudige manier de leerlingen kennis te laten maken met de belangrijkste aspecten binnen het thema burgerschap.

Opzet methode

De leerlijn van groep 1/2 tot groep 8 bevat de pijlers democratie, participatie, identiteit en diversiteit, en milieu. Voor elke groep zijn er korte videolessen beschikbaar die met behulp van een lesbrief op heel eenvoudige manier en met weinig voorbereidingstijd door de leerkrachten zijn te geven. De digitale klaslessen zijn op een eenvoudige wijze beschikbaar gemaakt. De methode heeft dezelfde opzet als de 1+1=3 methode en kan dus zowel los als eenvoudig in combinatie daarmee worden gebruikt.
De methode wordt gestart met een introductie bijeenkomst voor het schoolteam. We begeleiden het gebruik door de leerkrachten en helpen bij helpen bij het verankeren in het lesprogramma. Om de kwaliteit te bewaken evalueren we samen de voortgang en werking.

Organisatie

Tijdens de teambijeenkomst krijgt u de inloggegevens, waarna u dezelfde middag zou kunnen starten!

U wilt een eenvoudige, werkbare en aanvullende methode? Neem contact met ons op via 010-2182592 of vraag verdere informatie aan via info@move-a-head.nl. Samen met de school en de leerkrachten leggen we graag een fundament voor optimaal leren en presteren!