Leren

Primair Onderwijs Product

Hoe bereid je de leerling voor op de CITO? Hoe help je bij een sterke start op het voorgezet onderwijs?

START04 Leren Leren : Studerend (Leren) Leren Groep 7+8

Hoe leert een leerling het makkelijkst? Hoe bereid je de leerling voor op de CITO? Hoe help je een leerling bij een sterke start op het voorgezet onderwijs?
In onze Methode Leren Leren gaan we aan de slag met de voorwaarden om goed tot leren en presteren te komen. De ontwikkelingsvoorwaarden van brein en lijf, voorwaarden voor het échte leren, het organiseren van het leren, leerstrategieën die voor alle leerlingen gelden en de manier waarop leerlingen persoonlijk het makkelijkst kunnen leren. Ook organiseren we Leren Leren Workshops.

Omdat wij vragen vanuit het VO, de basisscholen en de leerlingen zelf kregen om een betere brug te maken naar het Voortgezet onderwijs hebben wij een afgeleide gemaakt van de Methode Leren leren: Studerend (Leren) Leren.

De module Studerend (Leren) Leren geeft de leerlingen inzicht in een efficiënte en effectieve manier van leren voor hen. Dit stopt dus niet bij het maken van een planning, maar gaat aan de slag met wat voor elke leerling persoonlijk werkt. Daarbij gaan we specifiek in op de voorbereiding en het maken van toetsen en geven tips hoe je in de brugklas start met studerend leren. Bijkomstigheid die we erbij doen : de leerkrachten krijgen inzicht in hoe zij elke leerling op zich het beste kunnen begeleiden!

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via O10 – 2182592 of vraag informatie aan via info@move-a-head.nl. Samen met de school en de leerkrachten leggen we graag een fundament voor optimaal leren en presteren !